Sparriskvällar på Storgatan 1

När våren står i full blom och solen dröjer sig kvar behagligt länge på himlen, då är det dags: Sparriskvällar på Storgatan 1! En mångårig och alltid uppskattad tradition!

Vi firar den vita sparrisens högtid och erbjuder våra gäster att ta del av underbar "AAA-Spargel" från Tyskland, tillsammans med väl utvalda drycker och ett dignande buffébord fyllt av läckra tillbehör hämtade från såväl kontinenten som närstädes. Fantastisk chark, underbara såser, goda ostar och andra tillbehör; allt som krävs för att verkligen kunna avnjuta det vita guldet i all sin prakt!

I Tyskland inleds "spargelzeit" i mitten av april, och till oss på Storgatan kommer den sista lördagen i april. Då är skörden i full gång, och vi kan välja ut den allra finaste sparrisen till våra kvällar. Oftast från Pfalz, ett närmast mytomspunnet sparrisområde i sydvästra Tyskland där den "königliche gemüse" odlas på 15000 hektar stora fält. Skördefesten pågår traditionellt fram till Johannes Döparens dag i juni.
Vi hämtar såklart många av våra drycker från samma områden som vår sparris, allt för att kunna erbjuda en total smakupplevelse.

Vid väder dukar vi upp både inne och ute, men antalet platser är begränsade, så vänta inte för länge med att boka vårens stora skördefest; Sparriskväll på Storgatan 1!
Det går även att abonnera en egen sparriskväll, kontakta oss för förslag och offerter. Boka enklast på bokning@storgatan1.se eller 0300-15436.

Pris för våra sparriskvällar: 495.- Torsdagar och fredagar öppnar vi dörrarna kl 18, lördagar kl 17.

OBS: Bokningar till våra sparriskvällar är definitiva från och med 14 dagar innan bokningsdatum. Det innebär att vi tar ut en avbokningsavgift på 300 kronor per bokad plats vid senare avbokning. 

Våra sparriskvällar 2023:

Lör 29 apr  Fåtal platser
Tor 4 maj   Platser finns
Fre 5 maj   Fullsatt
Lör 6 maj   Platser finns
Tor 11 maj Platser finns
Fre 12 maj Platser finns

Lör 13 maj Platser finns
Tor 18 maj Platser finns
Fre 19 maj Platser finns
Lör 20 maj Platser finns
Tor 25 maj Fåtal platser
Fre 26 maj Platser finns

Lör 27 maj  Platser finns
Fre 2 juni    Platser finns
Fre 9 juni    Platser finns
Fre 16 juni
  Platser finns
Lör 17 juni  Platser finns