Sparriskvällar på Storgatan 1

När våren står i full blom och solen dröjer sig kvar behagligt länge på himlen, då är det dags: Sparriskvällar på Storgatan 1! En mångårig och alltid uppskattad tradition!

Vi firar den vita sparrisens högtid och erbjuder våra gäster att ta del av underbar "AAA-Spargel" från Tyskland, tillsammans med väl utvalda drycker och ett dignande buffébord fyllt av läckra tillbehör hämtade från såväl kontinenten som närstädes. Fantastisk chark, underbara såser, goda ostar och andra tillbehör; allt som krävs för att verkligen kunna avnjuta det vita guldet i all sin prakt!

I Tyskland inleds "spargelzeit" i mitten av april, och till oss på Storgatan kommer den sista lördagen i april. Då är skörden i full gång, och vi kan välja ut den allra finaste sparrisen till våra kvällar. Ofta från Pfalz, ett närmast mytomspunnet sparrisområde i sydvästra Tyskland där den "königliche gemüse" odlas på 15000 hektar stora fält. Skördefesten pågår traditionellt fram till Johannes Döparens dag i slutet av juni.
Vi hämtar såklart många av våra drycker från samma områden som vår sparris, allt för att kunna erbjuda en total smakupplevelse.

Vid väder dukar vi upp både inne och ute, men antalet platser är begränsade, så vänta inte för länge med att boka vårens stora skördefest; Sparriskväll på Storgatan 1!
Det går även att abonnera en egen sparriskväll, kontakta oss för förslag och offerter. Boka enklast på bokning@storgatan1.se eller 0300-15436.

Pris för våra sparriskvällar: 495.- Torsdagar och fredagar öppnar vi dörrarna kl 18, lördagar kl 17.

OBS: Bokningar till våra sparriskvällar är definitiva från och med 14 dagar innan bokningsdatum. Det innebär att vi tar ut en avbokningsavgift på 300 kronor per bokad plats vid senare avbokning.

 

Om en kväll är markerad med "fåtal platser" betyder det vanligtvis att det
enbart finns plats på vår övervåning.

Våra sparriskvällar 2023:

Lör 29 apr  Fåtal platser
Tor 4 maj   Fåtal platser
Fre 5 maj   Fullsatt
Lör 6 maj   Fåtal platser
Tor 11 maj Fåtal platser
Fre 12 maj Fullsatt

Lör 13 maj Fåtal platser
Tor 18 maj Fåtal platser
Fre 19 maj Fåtal platser
Lör 20 maj Fåtal platser
Tor 25 maj Fullsatt
Fre 26 maj Fåtal platser

Lör 27 maj  Fåtal platser
Fre 2 juni    Fåtal platser
Lör 3 juni    Platser finns
​​​​
Fre 9 juni    Fullsatt
Fre 16 juni
  Platser finns
Lör 17 juni  Platser finns