Sparriskvällar på Storgatan 1

Årets sparriskvällar på Storgatan 1 blir lite annorlunda mot föregående år, detta på grund av Covid-19 och de bestämmelser och regler från myndigheter som restauranger har att efterleva efter bästa förmåga.

Vi kommer naturligtvis att fortsätta vår mångåriga tradition med våra sparriskvällar, i år kommer dock antalet platser per kväll att vara än mer begränsade, och vi får se till att det finns gott om plats mellan borden och sällskapen. Vi får hålla en något striktare turordning till buffén för att eliminera köer och trängsel, och vi kommer i möjligaste mån även att använda oss av vår uteservering för de gäster som vill sitta extra luftigt och avskiljt.

Så vi ber alla våra härliga gäster om förståelse och stöd för hur vi måste jobba i år, och ber er att boka platser i god tid, så vi planera våra kvällar för allas trevnad och säkerhet! Väl mött för en härlig upplevelse i sparrisens tecken!

När våren står i full blom, kvällarna börjar kännas uthärdligt varma och solen dröjer sig kvar behagligt länge på himlen, då är det dags: Sparriskvällar på Storgatan 1, en mångårig och alltid uppskattad tradition!

Vi firar den vita sparrisens högtid och erbjuder våra gäster att ta del av underbar "AAA-Spargel" från Tyskland, tillsammans med väl utvalda drycker och ett dignande buffébord fyllt av läckra tillbehör hämtade från såväl kontinenten som närstädes. Fantastisk chark, underbara såser, goda ostar och andra tillbehör; allt som krävs för att verkligen kunna avnjuta det vita guldet i all sin prakt!

I Tyskland inleds "spargelzeit" i mitten av april, och till oss på Storgatan kommer den första helgen i maj. Då är skörden i full gång, och vi kan välja ut den allra finaste sparrisen till våra kvällar. Oftast från Pfalz, ett närmast mytomspunnet sparrisområde i sydvästra Tyskland där den "königliche gemüse" odlas på 15000 hektar stora fält.

Vi hämtar såklart många av våra drycker från samma områden som vår sparris, allt för att kunna erbjuda en total smakupplevelse.

Vid väder dukar vi upp både inne och ute, men antalet platser är begränsade, så vänta inte för länge med att boka vårens stora skördefest; Sparriskväll på Storgatan 1!
Ta med din käresta, vännerna, stora familjen eller företaget. Vi står för kunnighet i mat och ypperligt värdskap, ni står för värmen, gemenskapen och upplevelsen. Tillsammans blir det oslagbart! Det går även att abonnera en egen sparriskväll, kontakta oss för förslag och offerter. Vi erbjuder även sparris för cater om ni vill ha festligheterna hemmavid!
Boka enklast på bokning@storgatan1.se eller 0300-15436.
Pris för våra sparriskvällar: 435.-
 

Våra sparriskvällar 2021:

Lör 1 maj   platser finns
Fre 7 maj   platser finns
Lör 8 maj   platser finns
Fre 14 maj platser finns

Lör 15 maj 
Fre 21 maj platser finns
Lör 22 maj platser finns
 

Fre 28 maj platser finns
Lör 29 maj platser finns
Lör 5 juni  platser finns