Veckans lunchmeny

Vällagad husmanskost på bästa råvarorna i mysig 1800-tals miljö

Meny v.42

Måndag

KÖTT: Härliga färsbiffar med sydländsk touch: fyllda med oliver, tomat, ost o vitlök. En krämig tzatziki och ugnsrostade potatishalvor får dig att drömma om semester denna måndag!

FISK: Citronbakad lax och torsk i fina bitar. Med en läcker hollandaisesås, frästa grönsaker och väldigt mosig potatis.

Stans godaste fiskgryta? Det tycker tre av tre som jobbar på Storgatan 1 denna dag!

Tisdag

KÖTT: Äntligen kålpudding igen! Som den ska vara: Ett uns kryddpeppar, soja, sirap, kål i massor. Kokt potatis, gräddig sås, lingon och gele hör till!

FISK: Smörstekt färsk vitlingfilé med dillsås och potatis. En citronklyfta och en ärta förgyller anrättningen.

Onsdag

KÖTT: Kycklingrullader fyllda med mozzarella och tomat ligger och gottar sig i krämig sås minsann! Potatis eller risoni till?

FISK: En svensk klassiker: Stekt panerad strömming med lingon, ättika och fluffigt mos! Knäckebröd ett måste till detta! Ärtor rullar runt.

Torsdag

KÖTT: Wallenbergare på finaste kalvfärs. Med klassiska tillbehör: Brynt smör, rårörda lingon, gröna ärtor, syrad gurka och potatis. 

FISK: Skaldjursgratinerad färsk torskfilé väntar alla fisksugna besökare. Fin filé under ett täcke med räkor och kräftor. Ett härligt mos på potatis och palsternacka sitter som en smäck!

Fredag

KÖTT: Den bästa delen på svensk rapsgris: Pluma! Utsökt grillad, med en bbq-sås, rostade grönsaker samt potatisklyftor.

FISK: Veckans fredagslax: Pestogratinerad färsk filé, örtcreme, ris eller potatis till!

En dessert finns om du har plats kvar i magen!

Öppettider

Måndag till Fredag: 11.00 - 14.00
INGÅR alltid fräsch salladsbuffé & dagens soppa samt bordsvatten.
120:-/ex. dryck

Tips! 
Vill ni säkra ett bord för ert sällskap, varmt välkomna att boka på bokning@storgatan1.se