Veckans lunchmeny

Vällagad smakfull husmanskost med finess, kärlek och ett leende på bästa råvarorna i mysig 1800-tals miljö!

Meny v 17

Måndag
Kocken inväntar landningstillstånd efter blåkulla-vistelsen. Cirkulerar över Kungsbacka under tiden.

 
 

Tisdag
Vad kan vara godare än fläsktisdag? Stekt fläsk från svenska grisar, raggmunkar, lingon, löksås och potatis. Mumma!

Storgatans härliga fisk- och skaldjursgryta, serveras rykande het med en saffransaioli och läcker nypotatis.


 
Onsdag
Mustig härlig chiligryta på svensk högrev, med toner av öl och mörk choklad. En klick creme fraiche och ris gör det hela sanslöst läckert!
 
Färsk kummelfilé med nötat smör, riven pepparrot, dill och citron. Potatismos kompletterar fint, likaså ärtor i fri mängd.


 

 Torsdag

Storgatans härliga vårkyckling; majskycklingbröst med ett krämigt täcke av fransk senap, grädde, vitlök och riven ost. Toppas med tunnhyvlad gurka, knaprigt bacon och hackad gräslök. Pasta eller ris till.

Honungsbakad laxsida med en dill- och citrusdressing samt vårgrön couscous-sallad eller potatis till.

 
Fredag
Nu är det äntligen dags igen: Wallenbergarfredag! Med allt det läckra som gör det så gott: Skirat smör, rårörda lingon, ärtor, syrad gurka och fluffigt potatismos. Väl bekomme!

Härliga bitar av torskrygg gratineras med creme fraiche, mozarella, örter och kryddor. Färskpotatis kokas och vänds i smör och dill därtill. Fredagsfin lunch!

Dessert är alltid gott! I lagom mängd ;)

Hos oss ingår alltid en stor salladsbuffé & dagens soppa samt bordsvatten. 

Kaffe och kaka på maten såklart. Fredag betyder finlunch med dessert dessutom.

Det finns alltid ett vegetariskt alternativ, fråga personalen så löser vi det!

Lunchpris 120:-

Alla menyer reserveras för ändringar eller slutförsäljning.


Vill ni säkra ett bord för ert sällskap, varmt välkomna att boka på bokning@storgatan1.se eller ring 0300-154 36